rogaliki(1).jpg

rogaliki(1).jpg

rogaliki(1).jpg
Rozmiar 16 KB
Rogaliki

Przygotowanie: 30 minut

Pieczenie: 25 minut


Składniki



Ciasto:

• 500 g mąki

• 250 g margaryny

• 3 żółtka

• 2 łyżki śmietany

• 30 g drożdży


Nadzienie:

•słoik twardej marmolady 0,33 l




Etapy przygotowania


1.Do mąki wsypać starte na drobnych oczkach drożdże, wrzucić żółtka i miękką margarynę, posiekać, szybko zarobić ciasto z dodatkiem śmietany. Uformować kulę

3.Kulę ciasta podzielić na cztery równe części, każdą rozwałkować na okrągło, podzielić na 12 części.

4.Nałożyć marmoladę zwijać rogaliki zawijając rogi ciasta do środka. Układać na posmarowanej margaryną blasze.

5.Piec na złoty kolor ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni. Gorące posypać cukrem pudrem.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • acr-forum.keep.pl